LOS ANGELES - Michael Jackson, die in de Californische plaatsSanta Maria terechtstaat voor seksueel misbruik van eenminderjarige jongen, voerde zijn slachtoffer meer dan eens dronkentot de jongen bewusteloos raakte. Dat staat in een politierapportwaarover de Amerikaanse zender ABC News dinsdag berichtte.

In het politierapport staan gedetailleerde beschuldigingen tegende popster, die het slachtoffer en zijn broertje hebben geuittijdens een ondervraging door psycholoog Stan Katz. Hij zou dejongens hebben ondervraagd op verzoek van de advocaat van defamilie. ABC zegt het rapport te hebben ingezien.

Jackson zou onder meer naakt voor de broertjes zijn gaan staantoen die televisie zaten te kijken. Volgens de jongste van de tweeheeft hij ook voor hun neus seksuele handelingen nagebootst met eennaakte etalagepop die een meisje van een jaar of acht voorstelde.

Michael Jackson staat terecht omdat hij vorig jaar de toen-jarige jongen herhaaldelijk seksueel misbruikt en dronkengevoerd zou hebben. In januari verklaarde hij voor de rechteronschuldig te zijn. Jackson is op borgtocht vrijgelaten, nadat hijeen borgsom van 1,6 miljoen dollar had betaald.