LOS ANGELES - Sylvester Stallone zit in zijn laatste film onder de tatoeages. De lichaamsversieringen zijn er echter niet op geschminkt.

Dit onthult de acteur in een interview met filmmagazine Shortlist.

''Ze zijn helaas echt'', aldus Stallone.

''Ik heb allerlei wonden op mijn borst. Tijdens Rocky II scheurde ik een ader en had ik 60 hechtingen nodig. Als je Rocky Balboa hebt gezien, weet je hoe erg het eruit zag. Het werd steeds erger en mensen vroegen of ik last had van spataders.

"Dus op een gegeven moment heb ik er een tattoo van mijn vrouw overheen laten zetten. De tatoeage groeide uit tot een schedel en voor ik het wist leek het op een muurschildering.''

Oude atleet

Ook de rest van Sly's lichaam zit onder de oorlogswonden. ''Deze is vers, 70 hechtingen'', zegt de acteur terwijl hij zijn gehavende kuit laat zien.

''Dit is een aandenken aan de film The Tomb met Schwarzenegger. Ik ben geopereerd aan beide schouders, aan mijn nek, twee keer aan mijn rug, aan mijn achillespees en nu dit. De spier in mijn kuit is gescheurd. Het is de ergste wond tot nu toe. Ik voel me net een oude atleet. Elke keer dat je iets aanraakt, breekt het.''