AMSTERDAM - Het zoeken naar een nieuwe man heeft bij zangeres Sandra van Nieuwland geen prioriteit. "Ik focus me nu even volledig op mijn kinderen en muziek. De rest is bijzaak".

Dat vertelt ze aan de Flair.

Van Nieuwland krijgt wel veel huwelijksaanzoeken op facebook, maar die neemt ze allemaal met een flinke korrel zout. Potentieel nieuwe partners heeft ze nog niet op het oog.

"Volgens mij heb ik een soort afstandelijkheid over me, waardoor mannen zich niet voor mijn voeten werpen", zegt de gescheiden zangeres.

Van Nieuwland gelooft ondanks haar scheiding, nog wel in de liefde. "Ik ben niet het type om verbitterd te worden. Ik verlies het vertrouwen niet zo snel."

Jongensachtig

Een eventueel toekomstige partner moet een 'sterk karakter'  hebben, en een beetje jongensachtig zijn. Maar hij moet vooral een klik hebben met haar drie zoontjes. "De meeste relaties ontstonden bij mij uit vriendschap, dus zo zal het misschien deze keer ook wel weer gaan."

In 2011 scheidde de zangeres van haar man, de vader van haar drie kinderen. "Nog steeds doet het me veel pijn dat ik niet samen met de vader van mijn kinderen oud ga worden, zoals ik altijd voor ogen had."

Van Nieuwland werd bekend van The Voice of Holland, waar ze in de halve finale af viel. Met haar eerste album And More heeft ze een platina plaat behaald.