AMSTERDAM - Marlies mag niet meer terugkomen bij Idols. Ze viel zaterdagavond na de live-show af. Het thema was Big Band. Marlies zong 'Big Spender' van Peggy Lee en 'I'm outta love' van Anastacia. De jury was niet helemaal tevreden over haar optreden en het publiek blijkbaar ook niet want ze kreeg minder stemmen dan haar drie medefinalisten.

In galakleding gaven de Idols-sterren hun zevende finaleshow weg. De vier moesten eerst een klassiek jazznummer zingen en vervolgens een meer actueel muziekstuk in een Big Band jasje. Vooral Boris sprong eruit, Jerney Kaagman, een van de juryleden gaf als commentaar: "Robby Williams, eat your hart out".

JK trad dan wel op met koorts, hij was blij dat zijn moeder en broertje in het publiek zaten. Vrienden hadden geld ingezameld om hen van Curaçao naar Nederland te halen. Maud, die door jury-voorzitter Henk Jan als te elitair voor de massa was bestempeld, kreeg nu met haar versie van 'Are you gonna go my way' van Lenny Kravitz veel lof.

In de achtste finaleronde, volgende week zaterdag, zullen Boris, JK en Maud strijden om de laatste finaleplek. De laatste show, waar de winnaar bekend wordt, is op 1 mei.