AMSTEDAM - Lenny Kravitz heeft in een interview voor het Duitse blad 'Gala' voor het eerst een boekje opengedaan over zijn relatie met Nicole Kidman. De Australische actrice zou een inspiratiebron geweest zijn voor zijn nieuwe liefdesliedje 'Lady'. Het stel verbrak hun verhouding enkele maanden geleden.

Hoewel Kravitz in het gesprek geen namen noemde, werd duidelijk dat hij het over de actrice uit 'Moulin Rouge' had: "Het lied gaat over een persoon, een vrouw die ik veel heb gezien, met wie ik een relatie had. Aangezien de media de relatie op de voet volgde, zul je wel weten, dat de geschiedenis in het echt jammer genoeg niet zo gelukkig afliep, als in het nummer."

Diva

De 39-jarige rocker gaf verder toe dat hij verdrietig was geweest over het stuklopen van de relatie, maar zei ook dat 'het leven niet stopt omdat de liefde die aan de deur klopte, besloot niet te blijven'. Ook gaf hij toe moeilijk te zijn in relaties en noemde zichzelf een diva. "Ik ben een aardige, charmante jongen die veel te geven heeft. Maar ik zit ook ingewikkeld in elkaar, zoals een kreng of een diva."

Kravitz nieuwe album 'Baptism' verschijnt 18 mei in de winkels. De zanger, die in juni door Europa toert, staat 31 mei op het podium van Pinkpop in Landgraaf en treedt 17 juni op in de Arena in Amsterdam.