AMSTERDAM - Ex-Luv' diva Patty Brard moet van de rechter voorlopig achtduizend euro bruto per maand betalen aan haar man René Muthert. Het betreft een voorlopige voorziening omdat de scheidingsprocedure tussen de echtelieden nog loopt. Dit meldt de Telegraaf.

Brards advocaat Bram Moszkowicz wist de rechter er niet van te overtuigen dat het in Amerika gesloten huwelijk niet geldig zou zijn, omdat het 'voor de grap' was afgesloten. Bepaald werd dat het huwelijk rechtsgeldig is en dat het stel in gemeenschap van goederen is getrouwd.

Muthert reageerde: "De uitspraak is boven verwachting. Ik heb, in tegenstelling tot wat Patty's advocaat beweert, geen maandelijks bedrag geëist. Achtduizend euro is twee keer zoveel als waar ik op had gerekend, dus ik kan eindelijk weer eens naar de kapper. Ik wil deze zaak nu zo snel mogelijk afwikkelen. Het feit dat Patty zegt dat het geen echt huwelijk is geweest, is voor mij echter een principekwestie geworden. Dat slaat helemaal nergens op en irriteert me mateloos. Wie gaat er in hemelsnaam vijf jaar met iemand samenleven voor de lol?"