NEW YORK - Hiphop-artiest Lil'Kim heeft woensdag voor de federale rechtbank in Manhattan (New York) ontkend dat zij heeft gelogen tegenover een rechtbankjury over een schietpartij in 2001. De rapster en haar gevolg waren destijds betrokken bij het incident voor de deur van een radiostation in Manhattan. Hierdoor raakte een persoon gewond.

Kimberly Jones, alias Lil'Kim, heeft eerder tegen een onderzoeksjury gezegd dat zij de schutters niet kende en ook niets wist over het motief achter de schietpartij. Zo ontkende Jones dat haar bodyguard Butler aanwezig was bij het incident en verklaarde zij dat ze de andere verdachte schutter uit haar gevolg, Suif Jackson, niet kende.

Justitie denkt dat de 28-jarige rapster liegt en heeft bewijs op video dat zij bij het incident aanwezig was.

De beide schutters Butler en Jackson moeten zich ook verantwoorden voor hun aandeel in de schietpartij, maar zitten momenteel een straf voor wapenbezit uit. Een derde verdachte, Jones' vriendin Monique Dopwell, wordt ook verdacht van meineed. De 28-jarige Lil'Kim werd woensdag wel op borgtocht (500.000 dollar) vrijgelaten. Haar hangt een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot tientallen jaren.

De schietpartij dateert van 25 februari 2001 toen Lil'Kim en haar entourage en de rivaliserende rapgroep Junior M.A.F.I.A. te gast waren bij een radioprogramma. Eenmaal buiten onstond een ruzie waarbij schoten werden gelost. Een video-opname laat zien dat Jones op straat staat tijdens de schietpartij en dat zij vervolgens in een limousine springt samen met de verdachte schutters.

Schietpartijen komen wel vaker voor in de hiphop- en rapscene. De rivaliserende rappers Tupac Shakur en Biggie Smalls, een mentor van Lil'Kim, werden doodgeschoten. Shakur stierf als eerste nadat hij in 1996 vanuit een rijdende auto werd beschoten. Biggie Smalls volgde binnen een jaar.