HILVERSUM - Jos Brink moet het ouderwetse zaterdagavondgevoel op televisie terughalen met de nieuwe show De Televisietoppers. In het NCRV-programma dat acht afleveringen van zeventig minuten telt, nodigt de presentator een bekende Nederlander met familieleden in de studio uit. Samen kijken ze naar hun toptien van nostalgische televisiebeelden.

Dat liet de NCRV woensdag weten. De reeks begint op 3 juli. De Televisietoppers blikt terug op programma's van vroeger, zoals Popsjop, Toi toi toi met Ted, Telebingo, Wie-kent-Kwis, De Mounties, Sil de Strandjutter, Citroentje met Suiker en de minivoetbalshow.

Ook gaat de NCRV terug in de tijd met verrassende ontmoetingen met helden uit het verleden. Zo zou Fred Oster bijvoorbeeld nog een keer met zijn marmottenbak langs kunnen komen.

Volgens NCRV-programmamanager P. Schut is Jos Brink de perfecte persoon voor deze show. "Hij is immers onderdeel van de televisiegeschiedenis waar het programma over gaat." Brink begon zijn carrière ook bij de omroep als hoorspelacteur.