LONDEN - Russell Brand heeft niets met Demi Moore. Dat zegt hij in een interview met The Sun. 

Demi werd de laatste tijd vaak bij de komiek in de buurt gespot, maar dat kwam omdat ze in dezelfde yogaklas zit als de excentrieke acteur.

"Het centrum waar we les kregen, heeft onze lerares ontslagen. Dus heb ik iedereen maar uitgenodigd in mijn huis om daar haar lessen te volgen", legt Brand uit.

"Da’s best leuk. Allemaal prachtige vrouwen in je eigen huiskamer. Het is allemaal heel sexy en erg grappig."

Demi Moore, 50 inmiddels, noemt hij een erg aardig mens. "Maar er is niks tussen ons. We zien elkaar alleen tijdens de yogalessen."

Liefdadigheidsconcert

Brand spreekt verder in het interview over de voorbereidingen voor een liefdadigheidsconcert dat in maart wordt gehouden. Hij wil het groots aanpakken, vooral ook om Bob Geldof de loef af te steken. Brand heeft het namelijk niet zo op de man van Live Aid. 

De ruzie tussen Bramd en Geldof loopt al wat jaren. De boot was aan toen de komiek hem tijdens de uitreiking van de NME Awards in 2006 Bobby Gandalf noemde. Dat pikte de Ierse zanger niet.

"Ik zou het mooi vinden als ik de Bob Geldof van mijn generatie wordt genoemd”, zegt Russell. "Dat is in ieder geval veel flatteuzer dan hoe hij mij noemt."

Respect

Voor zijn concert op 6 maart in Londen doet Russell zijn stinkende best om beroemdheden voor zijn karretje te spannen. Noël Gallagher, ex-Oasis, komt in ieder geval.

"We hebben altijd mot, maar als je hem nodig hebt, dan is hij altijd bereid te helpen", zegt de acteur over het popidool uit Manchester.

Het is een behoorlijke klus om mensen voor het concert te strikken, geeft Brand toe. "En dat zorgt ervoor dat ik Bob Geldof toch begin te respecteren."