ROTTERDAM - De Sugababes en dj Tiësto waren zaterdagavond de winnaars van de negende editie van de TMF Awards. Beide acts gingen met twee prijzen naar huis. Tiësto won in de categorieën dance en dj, de Sugababes wonnen de Radio 538 award en werden verkozen tot beste popgroep.

De prijzen werden uitgereikt in Ahoy' Rotterdam tijdens een rechtstreekse tv-uitzending op muziekzender The Music Factory (TMF). Al sinds het begin van de TMF Awards is het traditie dat zanger Marco Borsato elke editie een prijs meeneemt en ook nu was dat het geval. Hij won in de categorie beste nationale artiest.

Categorieën

In de categorie nationaal wonnen verder nog Do (beste zangeres), Krezip (popgroep), Kane (rock), Brainpower (urban), Jim (nieuwe artiest) en Di-rect (videoclip). In de rubriek internationaal wonnen verder Robbie Williams (beste zanger), Christina Aguilera (zangeres), The Rasmus (rock), Special D (dance), Paul van Dyk (dj), Black Eyed Peas (urban), Hilary Duff (nieuwe artiest) en Kylie Minogue (videoclip).

Uitreikingen

De awards werden uitgereikt door bekendheden als Justin Torkilson en Adrienne Frantz (uit The Bold & The Beautiful), Georgina Verbaan en Jort Kelder, Jim en Dewi en Egbert Jan Weeber. TMF-vj's Jeroen Post, Sylvie Meis en Mental Theo tekenden voor de presentatie.

Optredens

Optredens waren er van onder anderen Sugababes, Blue, Kurt Nilsen, 3 Doors Down, Di-rect, Jamelia, Sita, Kylie Minogue en Hilary Duff. Zanger Dinant Woesthoff van Kane gaf ook nog acte de présence. Hij zong Dreamer (Gussie's song), het lied dat hij schreef voor zijn aan kanker overleden vrouw Guusje Nederhorst.