AMSTERDAM - Guns N' Roses staat met 'November Rain' op de eerste plaats in de Rock Top 100 Allertijden. Luisteraars van Radio Veronica hebben de afgelopen tijd kunnen stemmen op hun favoriete rocksong en de uitslag daarvan is nu bekend geworden. Op de tweede plek staat Metallica met 'One' en Bon Jovi staat op de derde plaats met 'Livin' on a Prayer'.

Bon Jovi is overigens met maar liefst vijf nummers, waaronder 'Bed of Roses' en 'Always', de meest genoteerde band uit de lijst. Er staan zeven Nederlandse artiesten in de lijst, waarvan 'Nobody's Wife' van Anouk op nummer veertien, de hoogst genoteerde is. Golden Earring, Kane en Van Dik Hout vullen de Haagse zangeres aan.

Het meest recente nummer dat in de lijst staat is 'My Immortal' van Evanescence dat pas een paar maanden geleden op single verscheen. Het oudste liedje komt op naam van The Rolling Stones, waarvan 'Paint it Black' uit 1966 op nummer 66 terug te vinden is. De single is vooral bekend geworden in de jaren tachtig toen het als theme-song werd gebruikt voor de serie 'Tour of Duty' en daarmee een grote hit scoorde.

De gehele Rock Top 100 wordt door Radio Veronica op tweede paasdag, maandag 12 april, van 09.00 uur-18.00 uur uitgezonden.