AMSTERDAM - MTV komt met een nieuwe serie 'Breaking Point' die wordt aangekondigd als tegenhanger voor 'Idols'. In het tv-programma worden al bestaande artiesten gevolgd die op het punt staan door te breken. In de eerste serie zijn dit een Ierse meisjesgroep, een Noorse skatepunkband en een Amerikaanse rockgroep. Dit meldt de website Ananova.

In tegenstelling tot talentenprogramma's als 'Idols' zijn in 'Breaking Point' geen audities voor beroemde juryleden of publieksstemmingen te zien. De muzikanten worden gevolgd als zij contact leggen met platenmaatschappij Island Records, muziek en video's opnemen en hun eerste single uitbrengen. Het platenlabel, dat werkt met onder meer Portishead, Sum 41 en Lionel Richie, is op zoek naar de volgende Coldplay.

Volgens Chris Sice, een medewerker van de muziekzender, is 'Breaking Point' 'het tegengif voor alle talentenwedstrijden die de laatste jaren op prime time worden uitgezonden'. “Het opent de ogen van iedereen die er ooit van droomde rockster te worden. Het biedt bovendien een vermakelijk kijkje achter de schermen van hitmakers”.

Het programma zal waarschijnlijk na de zomer in Nederland worden uitgezonden.