AMSTERDAM - Hans Teeuwen heeft maandagavond een gouden plaat ontvangen voor de registratie van zijn programma 'Trui'. In de Amsterdamse comedyclub Toomler ontving de cabaretier de plak uit handen van Jan Wolkers.

Zijn reactie: “Ik word een beetje angstig van al deze aandacht en hoop dat het snel weer overwaait. Maar ik ben wel heel erg trots en dit bewijst toch maar weer dat mensen met dunne benen grootse prestaties kunnen neerzetten. Tegen de jeugd zou ik willen zeggen: Gebruik in godsnaam niet te veel drugs. Als je het wel doet, zorg dat je schone naalden gebruikt”.

Eerder die avond vond de laatste officiële voorstelling van Teeuwens theatershow 'Industry of Love' plaats. Volgens zijn woordvoerder Saskia de Jong zaten er veel vrienden van de grappenmaker in de zaal en was ook Wolkers aanwezig. Na afloop trok het gezelschap naar de comedyclub waar de overhandiging plaatsvond.

'Trui' was Teeuwens derde soloprogramma, waarmee hij in 1999 en 2000 door het land trok. Voor zijn cd 'Dat dan weer wel' ontving hij in 2002 ook al een gouden plaat. Een artiest krijgt een gouden plaat uitgereikt als er meer dan 40.000 exemplaren van een cd zijn verkocht.