Wendy van Dijk laat X Factor schieten voor gezin

AMSTERDAM - Wendy van Dijk is komend seizoen niet te zien in X Factor. De presentatrice gaat het rustiger aan doen, zodat ze meer tijd heeft voor haar gezin.

Martijn Krabbé praat het vijfde seizoen van de talentenjacht in zijn eentje aan elkaar.

"Ik wil meer tijd hebben voor mijn gezin, mijn kindjes, mijn sociale leven en mezelf. Dat heb ik gemist", vertelt Van Dijk aan Spits.

"Na de première van Ushi Must Marry ga ik pas op de plaats maken. Niet dat ik overwerkt ben. Ik zou nog rustig een paar jaar in dit tempo kunnen doorwerken: ik ben ijzersterk."

Van Dijk was het afgelopen jaar te zien als presentatrice van The Voice of Holland en de kinderversie van de show, Obese en Ushi & the Family. Daarnaast speelde ze in de serie Moordvrouw en werkte ze aan een film over haar Japanse alterego Ushi. Van Dijk constateerde zelf dat de balans tussen werk en privé is doorgeslagen naar werk.

Televisiehuwelijk

Krabbé hoopt volgens Van Dijk dat de presentatrice van gedachten verandert. "Martijn ziet onze samenwerking als een televisiehuwelijk", vertelde Van Dijk aan Metro. "Hij hoopt stiekem dat ik me nog bedenk."

De presentatrice sluit overigens niet uit dat ze in de toekomst wel weer te zien is in X Factor. "Ik vind het nog steeds een geweldig programma, maar ik wil gewoon weer wat vaker op het schoolplein staan."

Lees meer over:
Tip de redactie