AMSTERDAM - Idols minnende Nederlanders hebben zaterdagavond afscheid moeten nemen van een van de meest markante finalisten van de grote zangwedstrijd: Eric werd weggestemd door de kijker. Even daarvoor mocht hij als eerste kandidaat van de avond de bühne betreden. De tiener had gekozen voor het nummer 'Ik bel je zomaar even op' van Gordon, omdat hij naar eigen zeggen een lekker luchtig liedje wilde zingen.

De bijna altijd strenge juryleden waren redelijk overtuigd van de 'performance' van Eric. Juryvoorzitter HenkJan Smits prees hem vooral voor zijn timing. Deze was de afgelopen weken niet zo best, maar ging nu wel goed, meende hij. Dat Jerney Kaagman Eric vervolgens nog eens vertelde dat hij vals zong, nam de charmante zanger voor lief.

De 'Mr. Bojangles', zoals hij door de medekandidaten wordt genoemd, moest desondanks toch het programma verlaten. Zichtbaar geëmotioneerd bedankte hij het publiek en de kijker voor hun enthousiasme. "Dit is best wel zwaar voor mij. Idols heeft mijn leven veranderd. Jullie hebben me iets moois gegeven. Bedankt."

Vijf kandidaten maken nu nog kans op de titel 'Idol 2004'. Dit zijn Boris, Marlies, Irma, Maud en JK.