HOOFDDORP - Jeroen Spitzenberger werkt met veel mooie vrouwen, maar vreemdgaan doet hij niet. De acteur kan de verleiding makkelijk weerstaan.

Spitzenberger geeft toe dat die verleidingen soms wel groot zijn.

"Ik werk met zo veel mooie vrouwen, onder heel andere omstandigheden dan wanneer je iedere dag naar het Randstad-filiaal in Diemen-Oost gaat. Ik vind het niet zo gek dat er dingen gebeuren", zegt hij in Grazia.

"Ik hoef er niet een enorm gevecht voor te leveren gelukkig. Ik ben heel happy met mijn eigen vrouw en dat maakt het verdomd makkelijk om er niet aan toe te geven. Natuurlijk kom ik wel eens iemand tegen die ik aantrekkelijk vind, best vaak zelfs, maar dat betekent niet dat je meteen met haar in het bed moet duiken."

"Misschien dat je sneller in verwarring raakt als je jonger bent, maar inmiddels weet ik de energieën bij mezelf en anderen beter te herkennen en te temperen", vervolgt de acteur. "Je mag elkaar best leuk en sexy vinden, maar maak gebruik van dat gevoel in een rol en loop niet als een op hol geslagen paard naar iemands appartement toe."

Voorwaarde

De acteur, die momenteel te zien is in de tv-serie Divorce, zou zijn vrouw er ook niet meteen uitgooien als zij een scheve schaats rijdt. "Ik zou haar niet meteen met een weekendkoffer op straat zetten als er iets met een ander gebeurt. Wat niet wil zeggen dat ik het oké vind, want trouw is voor mij wel een voorwaarde om bij elkaar te blijven."

"Ik denk dat er iets goed fout zit in je relatie als je vreemdgaat, en zeker wanneer het structureel gebeurt. Ik zou wel even ernstig gaan praten samen, desnoods met een therapeut erbij, maar iemand meteen uit je leven gooien, vind ik zo definitief. Dingen gebeuren, je kunt weleens verliefd worden op iemand, uit balans vallen."