HILVERSUM - De Vara stopt na één aflevering met SMSmee's Poessie, het nieuwe programma van Paul de Leeuw. Zowel de Vara als De Leeuw is tot de conclusie gekomen dat "door de korte voorbereidingstijd en de hoge productiedruk het programma niet goed uit de verf is gekomen", zo meldde de omroep donderdag.

SMSmee is een typetje dat Paul de Leeuw als uitsmijter van zijn meer succesvolle reeks PaPaul heeft bedacht. Met SMSmee nam De Leeuw de dagelijkse telefoonspelletjes op de commerciële zenders op de hak. In de afleveringen van PaPaul in februari was 'zij' de centrale figuur. Op basis daarvan besloten de Vara en De Leeuw het typetje een eigen programma te geven, waarvan afgelopen zaterdag de eerste aflevering was te zien.

Volgens F. Klein, adjunct-directeur RTV van de Vara, is het de vraag "of een zo controversieel personage als SMSmee op succesvolle wijze een dragende rol kan spelen in een familiaal geprogrammeerde zaterdagavond." In plaats van het programma van De Leeuw is zaterdag een aflevering te zien van Jules Unlimited. In de zomer komt de Vara met een nieuw programma rond Paul de Leeuw.