Beatrix 'berust' in 75e verjaardag

SINGAPORE - Koningin Beatrix kan naar eigen zeggen nog weinig enthousiasme opbrengen voor de viering van haar 75e verjaardag, volgende week donderdag.

Zo lang ze nog loopt, valt het verder wel mee, zo voegde ze eraan toe in een gesprek met de pers aan het slot van het staatsbezoek aan Singapore.

Beatrix vindt dat ze boft vanwege haar goede gezondheid. Ze kent ook mensen van eenzelfde leeftijd die die niet hebben. Een kwestie van geluk hebben, meende de vorstin, die de afgelopen week schijnbaar moeiteloos twee staatsbezoeken afwerkte.

Maar twee bezoeken in één week in tropische hitte deed ze ook niet voor het eerst. Zo bijzonder was dat niet, wilde ze maar zeggen.

Een groot feest zoals bij haar 60ste verjaardag of een gezamenlijk partijtje met haar zus Margriet, die deze maand 70 werd, komt er niet. Wel wordt er wat georganiseerd voor het personeel en de oud-medewerkers. "Het leukste daarvan is dat iedereen elkaar weer eens ziet."

Tentoonstelling

De koningin is benieuwd naar de tentoonstelling Beeld van Beatrix die ter gelegenheid van haar verjaardag wordt gehouden in Paleis Het Loo. Daar zijn uit duizenden inzendingen uiteindelijk zo'n 65 ingestuurde afbeeldingen geselecteerd voor de expositie.

Dat verschillende inzenders haar hebben afgebeeld met hoofddoek, zoals ze vorig jaar verscheen tijdens een staatsbezoek in Abu Dhabi, vindt de koningin wel vermakelijk. "Als de fee 'Mooiweertje' van Walt Disney dus", stelde ze vast.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie