AMSTERDAM - Michael en Janet Jackson zijn dit jaar uitgeroepen tot de domste Amerikanen van 2004. De uitslag kwam voort uit een poll gehouden onder 1016 Amerikanen die in New York wonen. Vorig jaar was Jackson ook al de gelukkige winnaar van de zogenaamde April Fools Day Award, in het leven geroepen door public relations guru Jeff Barge.

Michael kreeg dit jaar weer deze dubieuze eer vanwege het feit dat hij zo dom zou zijn geweest om 'stoute' dingen met kinderen te doen en dan nog gesnapt te worden. Hij kreeg de prijs in 2003 nadat hij zijn eigen baby over het balkon van een hotel in Berlijn had gehangen.

Zijn zusje werd tweede door haar nu al legendarische borst-incident tijdens de Super Bowl-finale in januari. Broer Michael kreeg 77 procent van de stemmen, terwijl 70 procent van de ondervraagde New Yorkers zuslief Janet het domst vond.

Britney Spears werd vierde in de lijst, door haar impulsieve huwelijk van een middag met jeugdvriend Jason Alexander. President George W. Bush werd tiende.