Cissy Houston doet boekje open over dochter

LOS ANGELES - Cissy Houston heeft het er erg moeilijk mee dat haar dochter alleen is gestorven.

Dat laat de moeder van Whitney Houston weten in haar boek Remembering Whitney.

Het boek met de memoires van Cissy Houston (79) komt pas volgende week uit, maar People mocht alvast een aantal emotionele passages publiceren. "Had ik haar op de een of andere manier kunnen redden?", vraagt de vrouw zich onder meer af.

In Remembering Whitney staat Houston uitgebreid stil bij het jarenlange drugsgebruik van haar dochter. "Ze begon met feesten en wist niet meer hoe ze moest stoppen", vertelt ze. "Ik vroeg me altijd af wat ze 's nachts allemaal uitspookte en waar ze was."

Verstoppen

Een aantal keer probeerde ze haar dochter te bellen, maar de zangeres nam zelden haar telefoon op. "Ze verstopte zich voor me", zegt Houston. En als ze haar dochter wel zag, durfde Houston haar niet echt aan te pakken. "Waarom zou ik dat doen? Ik wilde niet dat ze me helemaal zou ontglippen."

Haar moeder heeft de plotselinge dood van Whitney duidelijk nog niet verwerkt. "Ik vind het heel erg dat ze alleen gestorven is en ook de manier waarop maakt me woedend", treurt Houston.

Waarheid

Hoezeer het leven van de zangeres ook wordt overschaduwd door haar dood, Cissy Houston vindt het belangrijk dat de mensen haar dochter herinneren als een 'goed mens'. "Ik wil dat de wereld de waarheid kent over haar leven en dat iedereen weet hoe ze echt was."

Bijna een jaar geleden overleed Whitney Houston op 48-jarige leeftijd in een hotel in Los Angeles, een dag voor de uitreikingen van de Grammy Awards. De I Will Always Love You-ster verdronk in de badkuip in haar hotelkamer. In haar bloed werden sporen van cocaïne gevonden.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie