Yolanthe Sneijder-Cabau nog even niet alleen over straat

INSTANBUL - Yolanthe Sneijder-Cabau heeft alweer een dag extra kunnen wennen aan haar nieuwe woonplaats Istanbul. Maar veel heeft ze nog niet gezien.

"Nu we in deze dagen in alle kranten staan, is het niet handig om alleen de straat op te gaan. Maar met de tijd zal ik rustig de stad gaan verkennen", vertelt ze woensdag in het AD.

"Dirk Kuijt en zijn vrouw wonen ook in Istanbul. En nog een aantal andere voetballers en hun vrouwen die wij goed kennen. Maar een echt nieuw leven opbouwen, een huis zoeken, de wegen leren kennen, bankzaken en nieuwe telefoonnummers regelen? Dat is wel iets waar je even doorheen moet bijten als je verhuist naar een ander land."

Ook met haar acteercarrière op een laag pitje, heeft Sneijder-Cabau nog genoeg te doen. "Ik zit middenin de ontwikkeling van mijn sieradenlijn. Dat kost best veel tijd en inspanning. En voor de Nederlandse televisie zal ik zo nu en dan leuke dingen blijven doen."

Oude stempel

"Ik ben misschien een tikkeltje van de oude stempel, vind dat ik altijd achter mijn man moet staan en er voor hem moet zijn wanneer die me nodig heeft. Ik heb de keuze gemaakt om te trouwen met mijn grote liefde en daarbij ook stiefmoeder te worden van kleine Jessey. Het zou gek zijn als ik dan zou zeggen 'Wes, ik vertrek even voor 3 maanden, want ik heb een mooie acteerklus'."

Sneijder-Cabau geniet ook van de diverse culturen en geloofsovertuigingen in de stad. "Ik maak me daar helemaal geen zorgen over. Voor mij komt het uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer: 'we geloven' en dat is in één God. Dat we die allemaal een andere naam geven, maakt voor mij geen verschil. Het mooie van deze stad is juist het feit dat alle geloven hier samengaan. Mensen respecteren elkaar en je ziet hier moskeeën naast kerken staan. Dat is toch geweldig!"

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie