Badr Hari opnieuw op vrije voeten

AMSTERDAM - Badr Hari wordt opnieuw vrijgelaten. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft zijn voorarrest opgeheven.

Zijn advocate Bénédicte Ficq wilde dat de rechtbank zijn voorarrest zou opheffen omdat vorige week de laatste getuigenverhoren zijn afgerond.

Nu de raadkamer dit verzoek heeft ingewilligd, kan de kickbokser zijn proces onder voorwaarden in vrijheid afwachten.

De rechtbank heeft wel opnieuw een aantal voorwaarden gesteld aan Hari's vrijlating uit voorarrest. Zo mag hij zich tussen 20.00 en 08.00 uur niet begeven in horecagelegenheden.

Ook is het hem verboden contact op te nemen of te hebben met getuigen. Een uitzondering daarop maakt de rechtbank voor Hari's vriendin, Estelle Cruijff. De zitting werd achter gesloten deuren gehouden.

Estelle Cruijff was in de rechtbank aanwezig en reageerde, net als een aantal vrienden, blij en opgelucht. Ook Hari zelf is ''ongelooflijk opgelucht'', zei Ficq.

Mishandeling

De 28-jarige Hari wordt onder meer verdacht van het mishandelen van zakenman Koen Everink tijdens Sensation White in de Amsterdam Arena. Ook heeft het OM nog acht verdenkingen van gewelddadigheden tegen Hari.

In november werd Hari ook al vrijgelaten, maar werd na twee dagen alweer opgepakt. Toen had hij de voorwaarden overtreden die de rechter hem had opgelegd bij de vrijlating. Een vrijlatingsverzoek op 11 december werd afgewezen.

Ficq zei dat ze dit keer ''meer dan alle punten op de i'' gaat zetten om Badr Hari de regels en voorwaarden van zijn vrijlating goed uit te leggen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie