AMSTERDAM - Javier Guzman overwoog lange tijd een einde aan zijn leven te maken. Zijn inmiddels 8-jarige dochter en familie weerhielden hem daar echter van. 

“Het is een repeterende gedachte die je bijblijft tot je echt op het punt staat het te doen”, vertelde de cabaretier, die kampte met drug- en alcoholverslavingen, in 24 Uur Met…

Ook zijn liefde voor het theater hield Guzman op de been. “Vroeger was mijn leven tussen de voorstellingen niet belangrijk. Ik heb vaak gedacht dat dat het enige is wat me in leven heeft gehouden. Dat mijn liefde voor het theater groter was dan mijn liefde voor drank en drugs.”

Drugs

Het gebruik van verdovende middelen heeft grote gevolgen gehad voor Guzman, die zijn gevoel naar eigen zeggen zeker tien jaar kwijt was.

Zo heeft de 35-jarige cabaretier zijn dochtertje al twee jaar niet meer gezien. “Ik snap de beweegredenen van mijn ex. Het enige wat ik kan doen is nuchter en clean blijven en dan ben ik ervan overtuigd dat ik haar op een dag weer zie.”

Het moeten missen van zijn dochter is volgens Guzman onverdraaglijk. “Ik hoop dat het goed met haar gaat en dat ze gelukkig is.”