HILVERSUM - Sandra van Nieuwland en haar ex-man hebben hun kinderen bewust niet de dupe laten worden van hun scheiding. "Ik sta er echt van te kijken hoe goed dat gaat", zegt de zangeres.

Van Nieuwland heeft een drukke periode achter de rug met haar deelname aan The Voice of Holland en het succes dat het haar heeft gebracht.

Haar voormalige partner heeft in die tijd goed meegeholpen met de opvang van hun drie zonen. Dit zegt ze in een interview met NU.nl.

"De vader doet echt zijn best. We voeden sowieso de kinderen samen op. Ze zijn meestal bij mij, maar ook bij hem. We proberen dat zo goed mogelijk te regelen."

Overdoen

De 35-jarige Van Nieuwland, die onlangs haar debuut-cd And More uitbracht, benadrukt dat dit heel belangrijk is en wil het volgende dan ook graag meegeven: "Zo’n scheiding is echt vervelend en verdrietig en naar. Je kan niet achteraf zeggen: 'Oh, toen onze zoon 4 was, dat was even een naar jaar voor hem.'"

"Je moet dan altijd samen een basis vormen voor de kinderen. Dat neemt iedereen zich voor, maar dat hebben ik en mijn ex ons heel bewust voorgenomen."

Waken

Van Nieuwland en haar ex waken er dan ook voor dat ze er voor hun kinderen zijn. "We zijn samen als ouders een soort team, een front… ik sta er echt van te kijken hoe goed dat gaat."