AMSTERDAM - Na Jeroen Pauw en Jan des Bouvrie biecht ook acteur Wilbert Gieske op dat hij het bed met honderden vrouwen deelde.

"Ik heb de dames niet geteld, maar het waren er veel. Meer dan tweehonderd", doet Gieske, vooral bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, uit de doeken in het AD.

Gieske benadrukt dat hij het de laatste jaren rustiger aan doet. "Ik praat nu over de jaren zestig, want ik ben allang niet meer beschikbaar", vertelt de acteur, die in 2005 aan zijn tweede huwelijk begon.

"Maar in die tijd ging je in de tram zitten, keek je elkaar aan en stapte de volgende halte uit. Een uur later liep je weer terug naar de tram."

Heimwee

Gieske moet bekennen dat hij soms heimwee heeft naar die tijd. "Seks had toen iets gezelligs. Het was allemaal lief en genieten. Vanzelfsprekender. Seks is nu zo'n ding. Je moet het zo vaak doen, het zus en zo beleven, passie voelen, het uitventen. Het lijkt wel een competitie."

Ervaringsdeskundige Gieske staat vanaf vrijdag op de planken met de voorstelling Seks Maakt Gelukkig. Daarin gaat hij de discussie aan met zijn publiek.

Een paar tips voor stellen heeft Gieske wel. "Je moet seks organiseren, hoog op je prioriteitenlijst zetten. Zorgen voor quality time en zin maken. Want seks is de smeerolie van een duurzame relatie."