Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Kate Middleton en prins William

Eventuele dochter William en Kate wordt prinses

LONDEN - Als de Britse prins William en zijn vrouw Kate een dochter krijgen, zal zij de titel 'prinses' dragen.
Door ANP

Dat heeft Williams grootmoeder, koningin Elizabeth II, donderdag aangekondigd. Volgens de tot nu toe geldende regels zou het meisje als 'lady' door het leven gaan.

Volgens een proclamatie van de grootvader van Elizabeth, koning George V, uit 1917 zou alleen de oudste zoon van het paar recht hebben op de titel prins.

De geboorte van het kind wordt in het midden van dit jaar verwacht. Alle kinderen van Kate en William krijgen de titel prins of prinses, zo blijkt uit de 'Letters Patent', een soort koninklijke aankondiging, die de Britse staatscourant London Gazette heeft gepubliceerd.

Koninging

De aankondiging van de vorstin was verwacht, omdat het Verenigd Koninkrijk en de 15 andere landen van het Gemenebest die Elizabeth als koningin erkennen, ermee hebben ingestemd dat mannen bij de troonopvolging niet langer voorrang hebben op vrouwen.

Een Letters Patent biedt de Britse vorst(in) de mogelijkheid wijzigingen aan te brengen in titels zonder dat het Britse parlement daarmee hoeft in te stemmen. Zo gaf Elizabeth in zo'n proclamatie William vorig jaar de titel hertog van Cambridge.


Lees meer over:

Prins WilliamKate Middleton

Aanbevolen artikelen