AMSTERDAM - Advocaat Bram Moszkowicz kan zich niet vinden in de aantijgingen van zijn voormalig cliënte Estelle Cruijff aan zijn adres. "Absolute onzin".

Dat zegt de strafpleiter in De Telegraaf. Nico Meijering, de nieuwe advocaat van Cruijff beklaagde zich dinsdag dat Moszkowicz telkens in het Amstel Hotel afsprak om besprekingen te voeren met Cruijff.

"Hij rekende 1500 euro aan reiskosten voor de afstand van zijn kantoor aan de Herengracht naar het hotel'', stelt Meijering. Daarbij kwam het voor dat Cruijff werd opgewacht door journalisten met camera's. Volgens Meijering zijn zij getipt door Moszkowicz. "Dat is in strijd met zijn beroepsgeheim.''

Vijand

Volgens Moszkowicz is het Meijering, die hij "een verklaard vijand van mij" noemt, die achter de beschuldigingen zit en niet Cruijff. Van zijn voormalig cliënte heeft hij "geen klacht gehoord". Zo zou hij vóór hun breuk "een gemodereerde rekening” hebben gestuurd.

"Die heeft ze per omgaande en via de bank aan mij betaald. Ik heb geen klacht gehoord." Moszkowicz wil niet zeggen hoe hoog de rekening was, "want dan heb ik zo een nieuwe klacht aan mijn broek wegens schending van mijn beroepsgeheim". Het zou gaan om een bedrag van rond de achtduizend euro.

Amstel Hotel

Waarom er in het Amstel Hotel werd afgesproken en niet bij hem op kantoor, wil Moszkowicz ook wel uitleggen. "Ze wilde niet bij een advocaat gezien worden. Toen heb ik het Amstel Hotel voorgesteld." Dat hij voor dat uitstapje 1500 euro reiskosten zou hebben gedeclareerd is volgens hem ook niet waar.