NEW YORK - Matthew McConaughey verloor flink wat kilootjes voor zijn rol in de film Dallas Buyers Club. Nu mag hij gelukkig weer eten wat hij wil.

In Dallas Buyers Club speelt de 43-jarige acteur een man met aids. Voor de rol moest hij rond de 60 kilo wegen. "Als het niet was gelukt om dat gewicht te bereiken, had ik me echt geschaamd", zegt McConaughey tegen Extra.

Echt afzien was het dieet trouwens niet. "Ik at vooral verse vis en dat vond ik heerlijk. Het was niet zo dat ik verhongerde", stelt de Magic Mike-ster zijn fans gerust.

Cheeseburgers

Inmiddels heeft de man van model Camila Alves zijn streefgewicht van 75 kilo alweer bijna bereikt. Hij herinnert zich zijn eerste echte maaltijd na het project nog goed. "Een cheeseburger, baby! Ik haalde er eentje en heb 22 minuten zitten smikkelen."

McConaughey had dan ook een cheeseburger besteld met alles erop en eraan. "Ik vroeg de ober om extra groene pepers, extra uien, extra mayonaise, alles!", vertelt hij. De burger viel niet tegen. "Hij was precies zo lekker als ik had gehoopt."