HOOFDDORP - Hoewel hun huwelijk vele dieptepunten kende, kan Amanda Krabbé niet zonder haar man Martijn.

"Onze relatietherapeut vroeg eens: 'Wie wil je dat er naast je op de bank zit als je tachtig bent?' Ja, Martijn natuurlijk - maar niet elke dag, dat is ook zo saai", zegt ze in Grazia.

"Maar nee, ik kan me geen leven zonder hem voorstellen. We gaan weleens samen uit eten en ik kan me geen leuker tafelgezelschap voorstellen dan Martijn. Na 18 jaar kunnen we nog steeds enorm met elkaar lachen en eindeloos praten."

"En ook al haat ik hem soms, en vind ik hem een lul, het is wel mijn lul", aldus Krabbé.

Midlifeje

De brunette en haar man hebben heftige tijden achter de rug. Zo ging Krabbé 4 maanden weg van haar gezin om als activiste op de Sea Shepherd mee te varen, omdat ze onvrede voelde.

"Ik heb mijn midlifeje wel gehad", geeft ze toe. "Dat begon een paar jaar geleden met een gevoel van onvrede. Leegte. Vier kinderen, de huishoudelijke beslommeringen, ik begon er steeds meer tegenop te zien."

Boodschappen

"Je doet boodschappen, maar ze eten niet. Je doet ze in bad en brengt ze naar bed, maar ze slapen niet. Na 6 jaar lang vieze luiers, borstvoeding en slapeloze nachten wilde ik het weer léuk hebben."

"En naar mijn idee had Martijn het alleen maar leuk", gaat ze verder. "Het was voor mij alsof hij elke dag naar de kermis ging, terwijl hij natuurlijk gewoon aan het werk was. Voor mij was de tocht met de Sea Shepherd nodig om bepaalde dingen uit de kristalliseren. Dat is een heel proces geweest."