AMSTERDAM - Bridget Maasland is naar eigen zeggen een 'happy single'. Op liefdesgebied gebeurt er dan ook helemaal niks. "Ik heb zelfs niemand die ik zou kunnen bellen voor seks, haha."

Dit zegt ze in een interview met Viva.

Ze is momenteel vooral gelukkig als vrijgezel omdat ze genoeg te doen heeft in haar leven: ze is druk is met werk, haar zoon Mees en vrienden. "Ik vind het lastig als iemand het overhoop komt gooien."

"Natuurlijk kijk ik wel rond. Maar ik zíe niets. Leuke vrouwen genoeg, maar waar zijn de leuke mannen?"

Geen zorgen

De 38-jarige Maasland vindt het geen probleem dat er een man ontbreekt in haar leven. "En ik maak me geen enkele zorgen: ik word heus wel weer een keer verliefd."

"Bovendien, ik heb een relatie van tien en een relatie van elf jaar achter de rug: het is ook wel even lekker zo. Toch vind ik het wel leuker met iemand. Ik hou ervan om te delen."

Verdriet

Het grootste verdriet ondervindt Maasland als haar zoon de helft van de week bij zijn vader is. "Ik ben doodongelukkig over het feit dat ik de helft van zijn leven mis. Een leven waar ik bijna geen weet van heb."

De presentatrice legt uit dat ze het verdriet vaak probeert weg te drukken. "Maar niet altijd. Pas als je verdriet toelaat, word je er sterker van. Dat geloof ik."

"Alleen: hier kán ik niets positiefs uit halen", vervolgt ze "Het vreselijke gevoel dat ik mijn kind moet missen omdat ik gefaald heb, komt altijd weer boven. Niet terecht, ik weet het, maar toch. Het enige wat ik kan doen, is er zo veel mogelijk voor Mees zijn."