HOOFDDORP - Froukje de Both staat er, sinds ze haar huwelijk met Jeroen te Rehorst afblies, alleen voor in de opvoeding van dochter Emma. De presentatrice vindt het pittiger dan ze gedacht had.

"Respect voor alle alleenstaande moeders. Zo knap hoe vrouwen dat flikken, daar gaat een enorme kracht vanuit. Je wilt goed voor je kind zorgen, werken, investeren in jezelf; ga er maar aan staan", zegt De Both in Grazia.

"Ik heb nog meer bewondering gekregen voor bijstandsmoeders, die elke maand weer moeten sappelen om rond te komen. Dus laten wij vrouwen elkaar steunen in plaats van bekritiseren, want dat is niet eerlijk."

Hoewel ze blij is dat Te Rehorst meer wil zijn dan alleen een weekendvader, vindt de presentatrice het zwaar als hun dochter bij hem is. "Het moeilijkste van alles is het missen van mijn kind. Ik heb buikpijn vanaf het moment dat Emma weg is tot ze weer terugkomt."

Gezin

Hoewel dat met nieuwe vriend Niek van der Bruggen voorlopig nog niet aan de orde is, wil De Both uiteindelijk weer een gezin vormen.

"Want ik kan nou niet zeggen dat het optimaal is om zo te wonen en te leven. Maar het hoort erbij, het zijn de gevolgen van wat er is gebeurd en de keuze die ik heb gemaakt. Maar ik hoop dat het ooit weer anders is."