AMSTERDAM - Estelle Cruijff verwijt haar voormalige advocaat Bram Moszkowicz dat hij gevoelige informatie doorspeelde naar de media.

Dit laat haar nieuwe raadsman Nico Meijering dinsdag weten, meldt NRC Handelsblad.

Moszkowicz, die Cruijff bijstond in de zaak Badr Hari, zou in samenwerking met de Telegraaf en RTL Boulevard 'publicitaire spelletjes' hebben gespeeld.

Telkens als Cruijff en Moszkowicz een afspraak hadden of als ze in de rechtbank moest verschijnen, liet de advocaat de 'bevriende media' opnames hiervan maken.

Meijering zegt dit in een klacht die Cruijff maandag heeft ingediend bij deken Germ Kemper van de orde van advocaten in Amsterdam. Ook staat in de klacht dat Moszkowicz te hoge kosten in rekening zou hebben gebracht.

Gedragsregels

Volgens Meijering heeft Moszkowicz diverse gedragsregels overtreden. Hij verzoekt de deken dit te onderzoeken. "Moszkowicz moet niet meer slachtoffers kunnen maken en het aanzien van de advocatuur is denk ik nu wel genoeg geschaad", aldus de raadsman.

Moszkowicz laat desgevraagd aan NRC weten dat "de nieuwe klachten elke grond missen".

In een tuchtzaak in oktober, die ook om te hoge kosten ging, werd Moszkowicz uit zijn ambt gezet. Het hoger beroep vindt 21 februari plaats.