VOLENDAM - Ook voor Jan de Witte (25) kwam het als een verrassing dat zijn vader Jaap definitief stopt als gitarist van de 3JS.

"Op de eerste plaats schrok ik van die beslissing", vertelt De Witte junior dinsdag in dagblad Spits.

"Hij is hier al zes jaar mee bezig; het is zijn broodwinning, zijn leven." Hij hoefde echter niet lang na te denken of hij in de voetsporen van zijn vader wilde treden.

"Het is wel logisch dat ik hem zou vervangen. Ik speelde zo nu en dan al in de band en ken de jongens goed. We hebben al wat keren met elkaar opgetreden."

Beroepsmuzikant

Hij wil dan ook graag, net als zijn vader, beroepsmuzikant zijn. "Als je zo'n kans krijgt, pak je die met beide handen aan."

Zijn vader zal hem waar nodig bijstaan met advies: "Niet iedereen kan goed omgaan met de aandacht die je krijgt als je een BN’er bent. Maar Jan is nuchter, dus ik denk dat het wel goed komt."

Of De Witte zelf denkt klaar voor de schijnwerpers te zijn? "Het is nog niet zover. Ik weet niet hoe het gaat lopen; ik kan nu ook niet zeggen wat het me doet." Aandacht van vrouwelijke fans vindt hij niet erg. "Ik weet niet of ik daar gevoelig voor ben; het ligt een beetje aan de vrouw in kwestie."