AMSTERDAM - Charly Luske was voor het RTL5-programma Wie is de Reisleider? in India. Maar een echte reisleider was hij niet.

"Sommigen waren van mening dat ik mijn taak wel wat serieuzer mocht nemen", zegt Luske in dagblad Metro.

"Maar dat was voor mij van ondergeschikt belang. Ik heb het wel leuk met de groep gehad, maar het was natuurlijk de bedoeling dat ik als een echte reisleider wat over de omgeving ging vertellen en dat heb ik niet gedaan. Ik was meer van: moet er nog geplast worden en hebben we het nog leuk en gezellig? Dat viel niet bij iedereen in de smaak."

Tijdens het programma stuurt presentator Dennis Weening stuurt zes BN'ers naar twee verschillende plekken. Zo gingen Yes-R, Fred van Leer en Julius Jaspers naar Mexico. En Charly met Do en Patty Brard naar India.

Armoede

"Ik vond het loodzwaar om geconfronteerd te worden met de armoede. Tijdens de opnames zit je veel in een bus en daar kan je natuurlijk niet een potje gaan zitten janken, maar 's avonds in mijn hotelkamer liet ik de tranen de vrije loop. Ik kon bijvoorbeeld het beeld van een jongetje van anderhalf dat met zijn snotneusje op de trappen doolde niet loslaten."

Nu hij terug is van deze reis, wil hij zich gaan focussen op zijn muziek. "Ik ben nu bezig om een lijn uit te zetten voor mijn nieuwe cd. Ik kan wel steeds losse liedjes uitbrengen, maar ik moet nu eerst maar gaan schrijven. Het is heel lastig om voor een richting te kiezen", aldus Luske.

Richting

"De ene keer schrijf ik een countryliedje, de andere keer een funk-rocknummer. Ik vind het moeilijk om richtingen uit te sluiten. Bovendien wil ik een album maken waar ik achter blijf staan. Niet waarvan ik over een poosje zeg: dat had toch anders gemoeten om een eventueel mislukken te vergoeilijken. Daarom overhaast ik niets."