HILVERSUM - Nikkie Plessen is verbijsterd door de suggestie dat zij de reden zou zijn voor de breuk van Sylvie en Rafael van der Vaart.

Dit laat de tv-presentatrice weten in een persverklaring waar RTL Boulevard donderdagavond uit citeerde. In Shownieuws opperde Evert Santegoeds woensdagavond dat Nikkie iets te maken had met de veelbesproken scheiding.

''De suggestie dat Nikkie enige rol zou spelen in de huwelijkscrisis van de familie Van der Vaart verwijzen wij linea recta naar het rijk der fabelen. Het is ons niet bekend waar deze roddel vandaan komt en iedere berichtgeving hierover is aperte onzin'', laten de presentatrice en haar partner Ruben Bontekoe weten.

''Sylvie en Rafael zijn goede vrienden van ons beiden en wij betreuren de recente ontwikkelingen rondom hun huwelijk ten zeerste."

"Vorige week heeft Nikkie nog gezellig met Sylvie op het strand van Dubai doorgebracht en hebben zij samen voor de camera geposeerd. Wat ons betreft was er toen geen enkele voorbode van een naderend huwelijkseinde.''

Internetroddels

Nikkie en Ruben uiten in de persverklaring ook kritiek op media 'die zonder enige vorm van journalistiek werk of wederhoor ongefundeerde internetroddels' hebben gepubliceerd.

Dat ze vervolgens thuis werden belaagd door journalisten en cameraploegen ervaren zij als intimiderend en een onacceptabele inbreuk op hun privacy. Plessen zegt tot slot dat ook haar geen enkele oorzaak bekend is van het stukgelopen huwelijk van haar vrienden.