LOS ANGELES - Justin Bieber roept op tot actie na de dood van een paparazzo die zijn auto achtervolgde.

Dat schrijft People donderdag.

"Ik hoop dat deze tragedie er eindelijk voor zorgt dat er wetgeving komt en wat nog meer nodig is om beroemdheden, agenten, onschuldige voorbijgangers en fotografen zelf te beschermen."

Een 29-jarige fotograaf achtervolgde dinsdagavond de witte Ferrari van Bieber. Toen de politie de Ferrari aan de kant zette voor een snelheidsovertreding, stapte de fotograaf uit zijn auto om de aanhouding vast te leggen.

Wegsturen

De politie stuurde de paparazzo weg, waarna deze een poging deed vier rijbanen over te steken om zijn auto te bereiken. Hij werd aangereden door een 69-jarige vrouw die met haar twee kleinkinderen in de auto zat. De vrouw wordt hoogstwaarschijnlijk niet vervolgd, aldus de politie.

Bieber reed zelf niet in zijn auto op het moment van het incident. "Hoewel ik er niet bij was of ook maar iets te maken heb met dit tragische ongeluk gaan mijn gedachten en gebeden uit naar de familie van het slachtoffer", aldus de 18-jarige zanger in een officiële verklaring die zijn platenlabel Island Def Jam Music Group heeft uitgegeven.

De naam van de paparazzo is niet bekendgemaakt.