AMSTERDAM - Presentatrice Nikkie Plessen zou een dubieuze rol gespeeld hebben in de breuk tussen Sylvie en Rafael van der Vaart.

Dat weet een vriend van de familie te melden aan De Telegraaf.

"Ik ben bekend met de verhalen over Rafael en Nikkie", zegt hij. "Daaruit heb ik begrepen dat zij ontzettend haar best heeft gedaan om Rafael om haar vinger te winden. Om de haverklap stuurde ze hem berichtjes."

De familievriend stelt dat Sylvie absoluut niet te spreken is over haar oud-collega bij muziekzender TMF: "Ze is onwijs pissig."

Plessen heeft zelf al sinds 2003 een relatie met ondernemer Ruben Bontekoe. Ze hebben samen een dochter.

Olcay Gulsen

Vrienden en kennissen van Sylvie en Rafael van der Vaart zijn verrast door hun breuk en vooral over de klap die de voetballer zijn vrouw zou hebben gegeven.

"Ik vind het vreemd dat je ook naar buiten brengt dat er een klap gevallen is", zegt Olcay Gulsen in het AD. De modeontwerpster en ex van voetballer Edgar Davids maakte met Sylvie het tv-programma The Face en ging een tijdje terug nog uit eten met Rafael. "Dat dit is gebeurd, moet haast wel betekenen dat ze heel erg klaar met elkaar waren."

Rustige gozer

Visagist en haarstylist Mari van de Ven toverde Sylvie op haar bruiloft in 2005 om tot bruid. "Ik kan me haast niet voorstellen dat Rafael zoiets doet. Het is een rustige gozer, absoluut niet agressief", zegt hij. Van de Ven stelt echter ook dat ‘alle ins en outs' over wat er aan de klap voorafging niet bekend zijn.