AMSTERDAM - Tatjana Simic overweegt te stoppen met het artiestenvak. De reden is dat ze zichzelf niet wil herhalen. "Ik wil geen vergane glorie worden."

"Dan is het verstandiger om op het hoogtepunt te stoppen", zegt ze in een interview met de Nieuwe Revu.

De 49-jarige Simic geeft toe dat het een grote stap zou zijn.

"Maar soms moet je die nemen. Zonder twijfel. Dit is ook waarom ik de Playboy-sessie heb gedaan. Als ik niet verder ga als artiest was dat een mooie afsluiting."

Gevangen

Ook zit Simic met het feit dat ze zich gevangen voelt in haar eigen imago. "Het belemmert me om te leven en te genieten. Ik heb altijd mijn tol betaald."

"Ik ben ook een aardig iemand. Maar soms zou ik onaardig willen zijn. Mensen afserveren. Ze zitten soms aan je te trekken, willen met je op de foto. Ik doe altijd mee, met een lach. Want anders vinden ze je een ka-u-té-wijf."

"Maar soms molesteren ze je gewoon", gaat ze verder. "Dan heb je blauwe plekken en doet alles zeer door die grijpgrage handjes. Het liefst zou ik ze de waarheid willen vertellen."

Lezingen

Simic weet al wat ze wil gaan doen als ze geen artiest meer is. "Seminars en lezingen geven. Mensen motiveren om te gaan sporten. Mensen hebben veel stress. Ik weet hoe het is om onder druk te leven. Sporten geeft kracht."

In het dagelijkse leven wordt ze al om hulp gevraagd door vooral depressieve mensen. "Maar wie ben ik? Het enige wat ik kan doen, is aanraden om te gaan sporten. Dan kun je je gedachten verzetten."

De Nieuwe Revu ligt vanaf woensdag in de winkel