AMSTERDAM - Rafael en Sylvie van der Vaart gaan na een huwelijk van ruim zeven jaar uit elkaar.

Dat vertellen Rafael en Sylvie van der Vaart dinsdag aan Bild.

De twee zijn, tot hun grote spijt, uit elkaar gegroeid, vertellen ze de Duitse krant. "Het is een geleidelijk proces geweest dat nog maar moeilijk te stoppen was," legt Sylvie van der Vaart uit.

Het huwelijk tussen de voetballer en de presentratrice verliep al sinds de zomer moeizaam, meldt de krant. Tijdens een feest op oudejaarsavond strandde het huwelijk definitief, toen Van der Vaart tijdens een ruzie zijn vrouw een klap gaf, in het bijzijn van de andere gasten.

"Dat was erg dom van me, en had nooit mogen gebeuren", reageert de voetballer. Zijn vrouw heeft heeft het hem vergeven, vertelt ze de krant, maar desondanks blijkt de relatie niet meer te redden.

Hun zesjarige zoon Damian zal samen met zijn moeder in het nieuw ingerichte appartement blijven wonen. Rafael van der Vaart zal als hij terugkomt van zijn trainingskamp in Abu Dhabi, op 10 januari, een nieuw onderkomen zoeken.

Ongeveer een uur voor de jaarwisseling plaatste de presentatrice een foto op Twitter waarop ze met haar man en Sabia Bouhlarouz is te zien. Op het moment van de foto was er ogenschijnlijk van een ruzie nog geen sprake.