AMSTERDAM - André van Duin is nog steeds dolgelukkig met zijn partner Martin, aan wie hij zes jaar geleden zijn jawoord gaf.

Hoewel de twee nog steeds verliefd zijn, waren er ook praktische redenen om te trouwen. "Ik ging niet op mijn knieën of zo. Het was meer een beslissing. Met trouwen is in één klap veel geregeld", zo vertelt de komiek aan De Telegraaf.

Van Duin en Martin kennen elkaar inmiddels al 20 jaar. "We komen uit dezelfde vriendenkring. Dat is de solide basis. Hij heeft mijn leven weer leuk gemaakt", zo gaat Van Duin verder.

De komiek vond de liefde in Martin nadat zijn vriend Wim overleed. "Als Wim nog had geleefd, was ik nu waarschijnlijk gewoon nog met hem geweest. Maar het leven ging anders. Martin en ik klikten."

Van Duin en zijn vriend schelen 17 jaar in leeftijd, maar dat maakt hem weinig uit. "Martin bracht de gezelligheid terug in mijn leven. En nog. We gaan overal samen naar toe."

Animal Crackers

Momenteel werkt Van Duin veel thuis aan zijn programma Animal Crackers, waarvan de deadline is verschoven naar 5 januari. Martin vindt het ook prettig dat hij dit vooral vanuit hun eigen woning doet.

"André werkt nu lekker thuis. Hij gaat zijn gang in de studio en ik ga mijn gang in de rest van het huis. Ik zorg dat het hier soepel verloopt", zo vertelt hij.

Hoewel het bij zijn baan hoort, zoekt Van Duin niet vaak de schijnwerpers op. "Als we over de rode loper gaan, doen we dat zo onopvallend mogelijk. We stellen ons liefst bescheiden op. Ik ben gewoon niet zo’n uitbundig mens."