AMSTERDAM - Jan des Bouvrie dook met honderden vrouwen het bed in. Dat bekent de ontwerper in een interview met Volkskrant Magazine

"Ik was een ontzettende ondeugd", antwoordt Des Bouvrie op de vraag of hij net als Jeroen Pauw met meer dan tweehonderd vrouwen sliep.

"Mijn eerste vriendinnetje was Barbara Huf, de dochter van fotograaf Paul Huf. Ik had een vakantieflirt met een Kennedy-dochter, zonder dat ik vooraf wist wie ze was.

Totdat we in Club 55 tussen vier bodyguards zaten te lunchen. Brigitte Bardot, ook een leuke meid, die ik op een feestje in Saint-Tropez ontmoette", somt Des Bouvrie een aantal van zijn overwinningen op.

Levenswijze

De 70-jarige ontwerper ontmoette de dames door zijn levenswijze. "Dansend door het leven gaan, dat was het. Met mijn beste vriendje Gerard Fagel ben ik tien keer de wereld rond geweest. Lol maken en vrouwen, daar ging het ons om", vertelt Des Bouvrie over zijn jongere jaren.

"We aten soms wel drie keer per dag warm. We dansten in Studio 54 in New York de tango met Bianca Jagger, ik met een roos tussen mijn tanden.

Getrouwd

We lunchten met Jacqueline Bisset. En soms waren we ondeugend en gingen we naar de hoeren. Geweldig joh. Gewoon, lekkere seks en daarna geen gesodemieter."

Des Bouvrie is inmiddels al 27 jaar gelukkig met zijn tweede vrouw Monique. Na de dood van Fagel vroeg de ontwerper de twintig jaar jongere Monique ten huwelijk. "Ik dacht: nu heb ik geen vriend meer. Naar mate ik dichter bij huis kwam, realiseerde ik me dat mijn beste vriendje thuis zat."