DEN HAAG - Het leven lacht Sandra van Nieuwland toe, nu haar eerste cd is uitgekomen. Maar de The Voice-zangeres moest van ver komen. 

2011 was een minder goed jaar voor haar, vertelt ze in een interview met het AD.

''Vorig jaar vierde ik voor het eerst kerst als alleenstaande vrouw'', aldus Van Nieuwland. ''Het was een verdrietige tijd. Ik bedacht toen al wel dat 2012 mijn jaar moest gaan worden. Dat ik niet een heel jaar lang zou gaan zitten kniezen en verdrietig zijn. Ik wilde echt uit het leven gaan halen wat erin zat. Dat is me wel gelukt.''

Scheiding

''Na mijn scheiding kwam ik op eigen benen te staan en ben ik vaker dingen gaan doen die ik zelf wilde'', gaat de zangeres verder.

''Voor de eerste jaargang van The Voice wilde ik me ook al opgeven, maar toen durfde ik het uiteindelijk niet aan. Het was er de tijd niet voor, ik had net een kind gekregen. Maar dit jaar heb ik me er gewoon in gestort. Dankbaarheid, dat is sindsdien het gevoel dat overheerst.''

Trots

Van Nieuwland is ook erg trots op zichzelf: ''Toch maakt niet het succes, maar het feit dat ik dit zonder al te veel angst doe, dat ik nu trots op mezelf ben. Ik kon namelijk best last hebben van faalangst of van spanning''.

Ze vervolgt: ''Natuurlijk ben ik nog steeds wel eens bang dat het succes minder wordt, maar ik probeer me niet op dat gevoel te richten. Dat werkt averechts. Ik denk dat het ook scheelt dat ik iets ouder ben, dan relativeer je wat makkelijker''.