LOS ANGELES - Van alle sterren deed zangeres Taylor Swift het afgelopen jaar het meest aan liefdadigheid

De 23-jarige zangeres voert dit jaar de lijst 'beroemdheden die iets goed doen' aan van de website DoSomething.org. Nummer twee is ook een jonge zangeres: de 20-jarige Miley Cyrus.

Swift doneerde onder meer maar liefst 4 miljoen dollar aan de Country Hall of Fame en was ook de jongste persoon ooit die de Ripple of Hope Award van het Robert F. Kennedy Center in ontvangst mocht nemen. Deze award wordt jaarlijks aan iemand toegekend wegens zijn of haar liefdadigheidswerk.

Miley Cyrus werd geëerd voor haar promotiewerk voor Saving Spot! Rescue, een organisatie die zich belangeloos inzet om voor straathonden een verblijf te regelen.

Daarnaast vroeg ze intensief aandacht voor liefdadigheidsorganisaties als Save The Music Foundation, de Starkey Hearing Foundation en de Make-A-Wish Foundation.

Top 5

De top 5 wordt afgesloten door Channing Tatum, wegens het ophalen van miljoenen dollars voor de Rainforest Foundation, Lady Gaga wegens haar nieuwe Born This Way Foundation en Justin Bieber voor de Believe Charity Drive en Pencils of Promise.

Lijstaanvoerdster Swift was vorig jaar nog terug te vinden op plaats 20 in de 'celeb gone good'-lijst.