AMSTERDAM - Thijs Römer voelt zich de hele dag omgeven door liefde. "Of dat nu liefde is voor mijn werk of mijn dochter Sammie die me ’s morgens komt wakker kussen."

Dit zegt de 34-jarige acteur in een interview met Flair. Römer vindt dat hij enorm veel geluk heeft in de liefde.

"Ik verkeer in de fijne omstandigheid dat ik heel gelukkig ben met mijn vrouw (Katja Schuurman, red.) en kind, dat ik familie heb waar ik veel van hou, lieve vrienden heb, en werk doe wat ik leuk vind", zegt hij.

"Ik heb het gevoel dat ik de liefde ruim incasseer op dit moment."

Zijn kind Sammie is nu twee jaar oud. "Het is bijzonder om jezelf, of dingen van jezelf, terug te zien in je kind", legt Römer uit. "Ze wil de verantwoordelijkheid om de dingen in haar leven op haar manier uit te zoeken en te bepalen. Dat vind ik leuk om te zien, omdat dat echt van mij komt."

"Maar ze is wel een mix van Katja en mij. Sammie heeft de mooiste donkerbruine pretoogjes, die heeft ze van haar moeder."

Verwonderen

De acteur verwondert zich er nog steeds over dat zijn dochter er is. "Als ik met Katja in een restaurant zit, kan ik ineens naar haar kijken en zeggen: 'We hebben gewoon een kind op de wereld gezet.'"

Römer is van mening dat hij en Schuurman op het juiste moment een kind hebben gekregen. "Het past in onze relatie en in ons leven. Die verantwoordelijkheid en onze tijd vrij kunnen maken kan nu."

Magneet

Ook met zijn vrouw is Römer nog zeer gelukkig. "Wat ik heel fijn vind, is dat we nieuwsgierig naar elkaar blijven. Ik denk dat de basis iemands verschijning is, dat je voelt dat je als een magneet naar elkaar toetrekt. Dat gevoel heb ik nog steeds als ik Katja zie."

Römer hoopt dat dit zo blijft en dat één van de twee nooit vreemd zal gaan. "Maar niks menselijks is ons allen vreemd. Als je lang bij elkaar bent, maak je hoogtepunten en diepe dalen mee, het is te hopen dat wij daar vrij van blijven, maar daar durf ik niks over te zeggen."