HILVERSUM - Lieke van Lexmond en haar ex Mark van Eeuwen gaan samen op skivakantie.

Toen ze in het programma Life 4 You werd geconfronteerd met de vraag of ze weer bezig is met een oude liefde, gaf ze toe dat ze samen op vakantie gaan.

De oud-soapie had ook nog een andere primeur. "Ik mag jurylid zijn, voor het eerst in mijn leven, in het programma Everybody dance now. Ik zit daar uiteraard niet als danskoningin, want daar weet ik vrij weinig van af verder", zo vertelt ze aan Carlo Boszhard en Irene Moors. "Ik vind het vooral heel mooi om naar te kijken. Ik ben daar voor het gevoel, voor hoe de kijker thuis ook kijkt."

Wie er verder in de jury zitten kan Van Lexmond niet loslaten, wel is al zeker dat Chantal Janzen de presentatie op zich neemt.

Zangeres

Van Lexmond maakt geregeld een uitstapje naar de muziekwereld, maar durft zich nog geen zangeres te noemen.

"Als ik kijk naar mensen die ik heel goed vind, kan ik me daar totaal niet mee meten als zangeres", zegt de actrice en presentatrice.

Singer-songwriter durft de 30-jarige Van Lexmond zich al helemaal niet te noemen. "Ik schrijf zelf wel eens, maar dan lees ik het terug en denk: o, wat dramatisch."

Gênant

Van Lexmond, die deze zomer een duet opnam met Xander de Buisonjé en vorige maand zong in de radioshow van Ruud de Wild, moet er niet aan denken met haar eigen nummers op te treden.

"Als ik het teruglees, vind ik het veel te kwetsbaar en denk ik: nou, dat ga ik dus echt niet zingen waar mensen bij zijn. Hoe gênant is dat?"

Toch realiseert de actrice zich dat ze die horde moet nemen als ze vaker wil zingen. "Zingen is zo persoonlijk, als ik zing is het een liedje dat ik vanuit m'n hart zing. Ik vind het heel bijzonder om te doen, maar dan moet het wel iets zijn waar een verhaal in zit."