AMSTERDAM - Xander de Buisonjé en zijn vrouw Sophie hebben besloten om komend jaar wat meer afstand van elkaar te nemen.

''Na jaren waarin privé en zakelijk voortdurend door elkaar heen hebben gelopen, streven we er in 2013 naar ons weer te richten op onze eigen passies'', laat De Buisonjé weten.

''We zijn allebei werkpaarden, maar je moet oppassen dat je het niet altijd alleen maar over werk hebt. Dat is zó niet sexy'', aldus Sophie maandag tegen De Telegraaf.

''Het ’product’ Xander is niet waarmee ik ben getrouwd, in die valkuil moet je dus niet stappen. Want wat blijft er dan nog over tussen twee geliefden? Xander en ik vinden het daarom wel zo gezond elkaar meer ruimte te geven en daarom laat ik zijn managementzaken weer goeddeels over aan anderen.''

Nieuw huis

Maar dat is niet het enige dat gaat veranderen. De Buisonjé, Sophie en hun 2-jarige zoontje Dex zijn ook op zoek naar een nieuw huis.

''We denken daarbij aan een pand met een ziel'', zegt de zanger. ''Zoals een oude pastorie, een kerk of boerderij. Lijkt me echt iets voor Sophie, die hier alles heeft gedaan en bedacht, om zich daarop te storten.''

Kindje

Tot slot staat gezinsuitbreiding wellicht ook nog in de planning. ''Hoe groot de kans is dat Dex ooit een broertje of zusje krijgt als Sophie voor zichzelf begint? Nou, daarover ben ik al langer best wel stellig: die wens heb ik wel'', laat De Buisonjé weten.

''Alleen moet je het samen willen. Een man heeft in dit kader natuurlijk makkelijk praten. Sophie vond zichzelf tijdens haar zwangerschap van Dex niet de gemakkelijkste. Maar ik vond haar een kei.''