AMSTERDAM - Candy Dulfer is als 43-jarige vrouw veel gelukkiger dan vijftien jaar geleden, maar toch vindt ze ouder zijn niet leuk. "Jong zijn vind ik leuker."

De saxofoniste wil dan ook zo lang mogelijk tegen het oud worden vechten.

"Mischien op het pathetische af", zegt ze tegenover NU.nl bij de lancering van de zesde editie van het tijdschrift Fab. Dulfer is gasthoofdredacteur van het blad dat vrouwen van 35 jaar en ouder als doelgroep heeft.

Hoewel ze dus graag jong is, ziet Dulfer ook zeker de prettige kanten van het ouder worden. "Sommige dingen vind ik ook wel prettig. Je wordt rustiger, je wordt een beetje verstandiger. Je wordt veel zekerder van jezelf en je neemt veel dingen niet meer zo serieus."

Geen modeverslindster

Trijntje Oosterhuis, één van de beste vriendinnen van Dulfer, staat ook in de Fab, maar erkent het blad in eerste instantie niet te kennen. "Candy leest alle bladen en is een modeverslindster, ik daarentegen helemaal niet."

De zangeres is totaal niet bezig met het feit dat ze met haar 39 lentes jong tot de doelgroep van 35 jaar en ouder hoort. "Ik voel me net als twintig jaar geleden. Het leven is mooi en begint pas. Ik denk helemaal niet zo, ik raak geïnspireerd van jong en oud. Ik val buiten de categorie doelgroep, haha."

Uiterlijk

Voor Dulfer blijft haar uiterlijk op latere leeftijd nog altijd belangrijk. "Heel eerlijk, ik denk dat uiterlijk überhaupt over de wereld belangrijker is geworden. En als je in de publieke belangstelling staat, dan heb je er wat aan als je er goed uit ziet. Dan zijn mensen toch een stuk aardiger met je en willen ze meer van je."

Maar als ze niet in de spotlights zou staan, dan zou Dulfer er zeker anders tegenaan kijken. "Dan zou ik het bijvoorbeeld belangrijker vinden om fris te ruiken, schoon gewassen te zijn, etcetera. Maar ja, ik sta op het podium en dan heb ik liever dan men zegt: wat ziet ze er leuk uit."

Sexy verloofd

Privé voelt Dulfer zich nog altijd een bofkont. Ze is anderhalf jaar verloofd met haar vijftien jaar jongere Hongaarse liefde Bela Szenasi en dat blijft nog wel even zo. "Het is voor nu even seksier om verloofd te blijven."

Ook zit ze niet echt te springen om de huwelijksdag zelf. "Als ik optreed, dan mag ik elke avond al in een mooie jurk en is het haar mooi opgemaakt. Voor veel vrouwen is dat vaak maar één keer in hun leven en is dat, naast de liefde natuurlijk, een reden om te trouwen. Voor mij hoeft dat niet, het is al een mooi idee dat ik gevraagd ben."