John Travolta krijgt kosten smaadproces terug

LOS ANGELES - Een man die John Travolta en zijn advocaat eerder dit jaar onsuccesvol aanklaagde voor smaad, moet nu de juridische kosten die de acteur heeft gemaakt voor zijn verdediging vergoeden.

Dat heeft de rechter in Los Angeles vrijdag besloten, meldt E! News. De man, Robert Randolph, moet Travolta zo'n 108.000 euro betalen.

Randolph deed in 2010 een boekje open over zijn vele bezoekjes aan badhuizen voor homoseksuele mannen, waar hij John Travolta meerdere malen zou hebben gezien. Ook zou Randolph er getuige van zijn geweest dat de acteur met verschillende partners seks had in de badhuizen.

Travolta's advocaat, Marty Singer, stuurde daarop een brief aan Gawker, de website die Randolphs bekentenissen had gepubliceerd. In de brief ontkende hij de verhalen van Randolph, schreef dat diens hersenen beschadigd zijn en dat hij tijd in psychiatrische inrichtingen heeft doorgebracht. Daarop klaagde Randolph Singer en Travolta aan wegens smaad.

Vrijspraak

In september sprak dezelfde rechter hen al vrij van deze aanklacht. En nu moet Randolph dus opdraaien voor alle gemaakte juridische kosten.

"Dit is een volledige overwinning voor Mr Travolta", aldus Singer in een verklaring die in handen is van E! News. "Iedereen die een belachelijke rechtszaak tegen hem aanspant kan een soortgelijke uitkomst verwachten."

Lees meer over:
Tip de redactie