AMSTERDAM - Tatjana Simic staat als 49-jarige vrouw in de Playboy, terwijl het blad voornamelijk jongere vrouwen heeft. "En dat hoort ook zo", zegt ze. 

Simic heeft dan ook niet de noodzaak om een lans te breken voor oudere vrouwen in de Playboy. "Ik denk niet dat dat het blad daarvoor is", zegt ze tegen NU.nl tijdens de presentatie van de kersteditie van Playboy.

"Playmates zijn altijd jonge meisjes. Ik ben geen playmate, maar een celebrity en dat is het verschil dat ik wel naakt kan verschijnen. Bij wijze van spreken kan Sophia Loren er ook in. Maar playmates moeten meisjes zijn die voor het eerst naakt willen."

Hoofdredacteur Patrick Goldsteen ziet dat niet zo. "Wij selecteren niet op leeftijd. Als iemand die zich aanmeldt enthousiast genoeg is, kan ze erin. Ik denk ook niet dat mannen hameren op leeftijd. En tegenwoordig worden vrouwen ook vaker mooi oud."

Dertiende keer

Simic zegt echter: "Als celebrity kan het als volwassener vrouw en dat maakt dat de oudere vrouwtjes in de Playboy mogen... maar niet als centerfold!"

Het is voor Simic de dertiende keer dat ze voor het mannenblad een fotoshoot mocht doen. Ze blijft zich vereerd voelen ervoor gevraagd te worden en dit keer vooral omdat ze de eerste bekende Nederlander is onder de nieuwe hoofdredacteur.

"Hij is van de jonge generatie en was twaalf toen ik mijn eerste shoot deed. Hij is met mij groot geworden", aldus de sexbom.

Geen geheim

Simic zegt geen geheim te hebben waardoor ze er zo uit blijft zien dat ze steeds weer opnieuw gevraagd wordt. "Ik weet het niet. Er zijn vast vrouwen die mooier zijn dan ik. Mooi zijn is relatief. Niet iedereen vindt mij mooi en niet iedereen vindt mijn foto's mooi."