ROTTERDAM - Lieke van Lexmond heeft zichzelf weer teruggevonden. De onrust die ze in haar lijf had is verdwenen door een 'bezinningsvakantie' in Thailand.

De actrice heeft op het persoonlijke vlak een bewogen jaar achter de rug. Zo kwam er afgelopen zomer een eind aan haar relatie met Jurriaan Oerlemans. Over de breuk wil ze weinig kwijt. "Dat is te privé", zegt ze in het AD.

Nu de actrice weer single is besloot ze voor het eerst in haar leven alleen op vakantie te gaan en dat beviel haar goed. "Tijdens die 2 weken Thailand, waar ik aanvankelijk best tegenop zag, verdween de onrust uit mijn lijf. Het was een soort persoonlijke ontdekkingsreis", vertelt Van Lexmond.

"Ik heb aandacht besteed aan mezelf, heb goed over van alles en nog wat nagedacht en me geen seconde alleen gevoeld", vervolgt ze. "Toen ik weer terugkeerde in Nederland was ik weer blij met mezelf."

De actrice heeft sinds haar breuk gemerkt dat ze best goed alleen kan zijn. "Lekker muziek luisteren, een goede film kijken of iets doen met eten. Het mooiste is als er een clubje goede vrienden komt eten. Een lekkere fles wijn erbij, goede gesprekken voeren en dan tot heel laat doorhalen aan de keukentafel. Heerlijk."